Hana Zakaria Wedding Planner

9 Tempat Menarik Untuk Buat Majlis Kahwin Di Melaka

Pasti ramai di antara anda yang ingin melangsungkan perkahwinan dan masih tercari-cari tempat menarik yang boleh adakan majlis perkahwinan di sekitar Melaka kan? Kalau ada pun, mesti dah fully booked atau tak kena dengan bajet anda.
Kini tak perlu risau lagi. Kat bawah ini kami senaraikan 9 Tempat Menarik di Melaka Untuk Majlis Perkahwinan anda nanti.


1. DEWAN BISTARI


Alamat:
 Jalan Ayeh Keroh Lama, 75450 Ayeh Keroh, Melaka.
Telefon:
06-232 3434 



2. GRAND BALLROOM MITC


Alamat:
Level 2, Convention Centre, Malacca International Trade Centre
75450 Ayer Keroh, Melaka.

Telefon:
06-233 3330




3. DEWAN TUN ALI



Alamat:
Jalan Tun Kudu, Bukit Katil, 75450 Melaka.

Telefon:
06-232 3434 




4. RUMAH MELAKA


Alamat:
Jalan Tun Kudu, Bukit Katil, 75450 Melaka.

Telefon:
06 - 232 7941




5. RUMAH CITRA KASIH


Alamat:
Ayer Keroh - Bemban, 75450 Melaka.

Telefon:
06-231 1822 / 402 /502




6. DEWAN STADIUM HANG JEBAT


 
Alamat:
Paya Rumput - Krubong, 76450 Melaka.

Telefon:
06-232 3434




7. DEWAN IPK (POLIS)


Alamat:
Jalan Ayer Keroh Lama, 75450 Melaka.

Telefon:
06-285 4222




8. DEWAN MBMB

Alamat: 
No.1, Jalan Tun Abdul Razak - Ayer Keroh, 75450 Melaka.

Telefon:
06-285 9700




9. RESTORAN MELAYU (KG. MORTEN)

  Alamat: 
Jalan Tun Mutahir, Kampung Morten, 75300 Melaka.

Telefon:
019-258 2475


______



TIPS PENTING: Kalau anda dah berkenan dengan tempat-tempat ni, jangan berlengah lagi dan bertindak mengikut point ini:

1. Terus berhubung dengan pihak pengurusan.
2. Tanya pakej yang bersesuaian.
3. Site visit dulu.
4. Kalau ok, terus bagi wang deposit sebagai tanda jadi. Jangan tangguh lagi. Kalau anda terlepas, admin tak bertanggungjawab ok.

SELAMAT PENGANTIN BARU :)





Kredit:
http://ministadiumbistari.blogspot.my/
http://melakacool.com/
http://baidurimelaka.blogspot.my/
http://dayat2020.blogspot.my/
http://www.yayasanmelaka.gov.my/
http://diariibuwafiq.blogspot.com/
http://www.mywanderingstory.com/
http://inovasimelayu.blogspot.my/
http://www.mbmb.gov.my/